I Lördags var det dags för DM nr 1. Vi var sex st förväntansfulla herrar som skulle till insjön. Men vi blev 5 efter att Sickan fick lov att lämna återbud när dottern blev magsjuk. Min tanke var att stanna vid startområdet. Men tyckte att det blev mycket folk kvar där så jag gick snett ut åt höger och en bra bit bortöver. Till höger som man inte skulle gå enligt tips. Men jag kände att det var läge att testa iaf. Isen skulle mäta 10-14cm, men när första hålet gjordes så uppskattade jag isen till Max 7cm där jag satt. 10-12 meter djupt. Flyttade lite närmare land. Fiskade där ett tag utan ett ynka drag i grejerna. Förflyttade mig mot landet mitt emot starten. Där var det iaf bra is. Men fortfarande ingen fisk. Fick min första fisk efter ca 2 timmar. När jag satte mig vid angelfiskarna utanför starten. När det var en timme kvar hade jag fått 5 st abborrar och 15-20 äckelsnorgärs. Abborrarna var modell lika stora som pirken. Tog fram vertikalpirken igen efter två timmars tafsfiske och avancerade fiskande bort i riktning mot avruskningen. Det var stadigt 5 meter. Sen dök det plötsligt till 7 meter. Där hittade jag dagens bästa område. Fick två skapliga direkt på trekrok. Bytte sen till tafs och fick 25-30st i det hålet. Tommy Andersson kom förbi när det var 30 min kvar. Då hade han fått en fisk. Han gjorde ett hål strax bakom mig och fick ihop 9 hg. Pelle kom också förbi liksom en hel hög till. Blev inborrad. Men jag han få ihop 1,6 kg och slutade 9a. Var iaf någon före mig som inte var från Dalarna så borde blivit runt 7a i dm.Får se resultat sen antar jag. Bästa Älvdaling blev Pelle som hade 1,8kg. Han fick en 500 grammare som bonus. Sammanfattar tävlingen som uselt trög men förbannat kul när man kan lyckas hitta fisk genom att inte ge upp.

Igår söndag hade vi KM nr3. Porfyrdammen var arenan. Om lördagen var trög så var söndagen ännu värre för mig. Fick ingen respons alls på trekrok. Inte på tafsen heller. Fick köra singelmormyska för att kunna skrapa ihop min kilopåse. Som så många gånger förr Ovansiljan i topp på vårt KM. Trippel tom. Genom Mandel,storm och spännar. Därefter jag. Men listan kommer. Lägger ut den imorgon. 

Kommande helgs DM som skulle gått i Smedjebacken är inställt. Får hoppas att vi får ta det nu ist. Se om besked kommer imorgon. Blir Nässjön isf på Lördag. Borde vara bättre fart där. Det är dock lite kämpigt före på sjön med en hel del slask. Men isen är bra och mäter ca 3dm.

//Tomas